Matematik

tangent haster

18. november 2008 af Lulles (Slettet)

Bestem ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x)=2x^2+3x - 5
i punktet (1, f(1)).
Bestem ligningen for den tangent til grafen for f, der er parallel med linien med ligningen
y = -x + 6.



Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af juventuz (Slettet)

Differentier f(x)

løs f´(1) samt f(1)

Derved er tangenten y=f´(1)*(x-1)+f(1)

Hvis en linje er parallel... hvad er hældningen så? Brug dette til den opgave :-)


Svar #2
18. november 2008 af Lulles (Slettet)

what :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af juventuz (Slettet)


Skriv et svar til: tangent haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.