Matematik

Lineære funktioner

19. november 2008 af fadime040692 (Slettet)

Jeg har en opgave det lyder på;

Om n lineær funktion f(x) =ax+b oplyses, at grafen går gennem punktet P(-2,7) og har hældningekoeffecienten -0,5. Bestem en forskrift for f(x).

Har jeg ret i at jeg skal sætte -0,5 ind i a's plads, -2 ind i x's plads og 7 ind som resultat og dermed komme frem til at

-0,5*(-2)+b=7

Hvis det er rigtigt, ved jeg ikke hvordan jeg skal gå videre, en der kan hjælpe mig ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er helt rigtigt. Isoler nu b og opskriv ligningen for f(x) med de fundne værdier af a og b.


Svar #2
19. november 2008 af fadime040692 (Slettet)

Dvs.

-0,5*(-2)=7-b  

Jeg ved ikke lige hvordan jeg kommer videre ? Skal jeg nu bare dividere med enten -0,5 eller -2 på begge sider af lighedstegnet, eller snakker jeg om noget helt andet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er simpel ligningsløsning!

Der er 4 regler:

Du må lægge et tal til på begge sider af lighedstegnet.

Du må trække et tal fra på begge sider af lighedstegnet.

Du må forlænge begge sider af lighedstegnet med en konstant.

Du må dividerer begge sider af lighedstegnet med samme tal.

Desuden er der en nulregel, men det er umiddelbart ikke relevant her.

Vi har:

-0,5*(-2)+b=7

Vi starter med at forkorte:

1+b=7

Nu trækker vi så 1 fra på begge sider af lighedstegnet:

1-1+b=7-1 <=> b=6

Du bliver nødt til at lære dig selv, hvordan man løser i hvert fald simple ligninger som denne. Ellers bliver matematik et helvede.


Svar #4
19. november 2008 af fadime040692 (Slettet)

Nu kan jeg godt se, at det er en ret simpel ligning :) Jeg siger mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.