Matematik

CosC

20. november 2008 af Kurdoking (Slettet)

Nu er jeg igang med en opgave hvor jeg skal finde udaf en vinkel C..

Det er en vilkårlig trekant .. og det eneste jeg ved er at det ikke en retvinklet trekant.

jeg kender ikke nogle af vinklerne.

Jeg ved at siderne er

a: 2

b:1,5

c:3,01

Opgaven går ud på at finde vinkel for C ?

Nogle der kan hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2008 af ibibib (Slettet)

Cosinusrelationen


Svar #2
20. november 2008 af Kurdoking (Slettet)

 ja det ved jeg godt .. men jeg har får helt forkerte tal.. den bliver ikke rigtig jeg ved formlen er sådan her

Cos=a^2+b^2-c^2/2*a*c .. men når jeg skriver mine værdier ind bliver det forkert..


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2008 af ibibib (Slettet)

Formlen er forkert skrevet op


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. november 2008 af Cashius (Slettet)

Du kan starte med at finde vinkel B ved hjælp af cosinus-relationerne: cos^-1(a^2+c^2-b^2/2*a*c)

altså vil du få, når du sætter ind i formlen: cos^-1(2^2+3,01^2-1,5^2/2*2*3,01) = 26,123... grader.

vinkel C=180-26,123...= 153,876.. grader.

Nu hvor du har alle vinklerne kan du bruge sinus-relationerne til at finde siderne, hvis det er nødvendigt i opgaven.

Håber det er til hjælp.


Svar #5
20. november 2008 af Kurdoking (Slettet)

 jamen så jeg jo kun fundet to vinkler?

Så mangler jeg jo vinkel A ? og den kan jo ikke være nul ?

fordi 26,123+153,876=180 .. ? der mangler en vinkel ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2008 af Cashius (Slettet)

undskyld, fejl fra min side.  Så bruger du bare cosinus igen. Vinklen A: cos^-1(b^2+c^2-a^2/2*b*c)
 

cos^-1(1,5^2+3,01^2-2^2/2*1,5*3,01) = 35.949.. grader

Vinkel B: 180-35.949... - 26,123..= 117,028...grader


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. november 2008 af mathon

C = cos-1((a2 + b2 - c2)/(2ab))


Skriv et svar til: CosC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.