Matematik

HJÆLP !! - andengradspolynomier

20. november 2008 af camillasophia (Slettet)

Med udgangspunkt i forskriften for et andengradsfunktion f(x) = ax^2 + bx + c skal følgende behandles:

Beskrivelse af grafen for et et andengradspolynomium, herunder kofficienterne a og c's betydning for grafens udseende.

håber der er nogen til stede der kan hjælpe mig, skal aflevere i morgen !

:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvis er a<0 vender parablens grene ned ad og nogle kalder den sur, omvendt hvis a>0. Hvis du sætter x=0 får du c, altså er c skæring med y-aksen og du har et punkt der hedder P0=(0,c)


Svar #2
20. november 2008 af camillasophia (Slettet)

tusind tak for det :) jeg troede ellers at b var skæringen med y aksen :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du forveksler det med en lineær funktion, y=ax+b, hvor b er skæring med y-aksen :)


Svar #4
20. november 2008 af camillasophia (Slettet)

okay :) eeej du skøn tusind tusind tak :D

sådan går det jo når man ikke lytter efter i timerne :P


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det var skam så lidt :) Det er dejligt at hjælpe, og hør efter en anden gang ;)


Svar #6
20. november 2008 af camillasophia (Slettet)

det skal jeg nok :)


Skriv et svar til: HJÆLP !! - andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.