Matematik

Reducerings-opgaver. Helt glemt!!

20. november 2008 af Amril (Slettet)

Davs :)

Jeg går i ottende og vi har nogle reducerings opgaver for til imorgen, men jeg har helt glemt hvordan man recuderer!! Kan i ikke lige hjælpe mig hurtigt. Det er til imorgen.

-Jeg poster 3 reduceringsopgaver som jeg skal lave til imorgen. (selvfølgelig flere, men dem laver jeg selv når i har hjulpet mig ;) )

50 + (5-8) - (3+8) =

7 - (4-8) + (3-10) =

(-b + 20 - 4a) - (-8a-8b) =

Mest den nederste jeg går fuldstændig lost på!

PLZ skynd jer :P Og jeg ved godt af disse opgaver er nemme. Jeg har bare glemt reglerne. Fx det med at den skifter tegn når der står minus, men forklar det lige for har helt svedt det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg tager den nederste fordi den er sværrest :)

(-b+20-4a) - (-8a-8b)              Den første parantes har et + foran, derfor kan man bare fjerne parantesen

-b+20-4a - (-8a-8b)                Her er der et - foran parantesen, svarende til at der står -1*(......) Så ganger man -1 ind på alle led, derfor bliver det:

-b+20-4a+8a+8b                    Nu flytter man rundt så alt med a står sammen og det samme med b.

8b-b + 8a-4a + 20                   Så trækker man bare fra, hvor der nu skal trækkse fra.

7b+4a+20

Prøv selv med de andre.


Svar #2
20. november 2008 af Amril (Slettet)

Ok mange tak ;)


Svar #3
20. november 2008 af Amril (Slettet)

Men forstår ikke lige dette :

-b+20-4a - (-8a-8b) Her er der et - foran parantesen, svarende til at der står -1*(......) Så ganger man -1 ind på alle led, derfor bliver det:

Er ikke så god med at gange ind på led osv :P Ved ikke engang hvad det betyder.  Kan du forklarer det lidt bedre??


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg kan forsøge :)

Hvis vi bare ser på -1*(-8b-8a), så er der to led inde i parantesen, nemlig -8b og -8a fordi de er adskilt af et minus, der kunne også have været et plus.

Altså bliver det:

-1*(-8b)-1*(-8a)         Paranteserne skal være der, for at der ikke står * og - lige efter hinanden.

-1*(-8b)=+8b og det sammen ved det andet led:

-1*(-8a)=+8a

Derfor bliver parantesen alt i alt:

+8b+8a


Svar #5
20. november 2008 af Amril (Slettet)

Ok mange tak :) Og kan også finde ud af de andre.. tak tak


Svar #6
20. november 2008 af Amril (Slettet)

Ej de skal bruge en edit knap :P

Hvis der fx står  =

8x - (+2 + 3x ) + 2 = Skal der så ændres noget inde i parentesen? Fordi min lærer siger når der står minus foran skal der ændres noget i parentesen..


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2008 af AngelHeart (Slettet)

Ja det skal der.

Når der står et minus før en parentes, skal det tegn inde i parentesen laves om.
F.eks.

8x - (+2+3x) +2

Der står et minus før parenteset, så fjernes + og bliver til minus. 8x -3-3x+2

Her er lige nogle regler til tegn, der er inde i et parentes:

- & - bliver til +  ( F.eks. -8 (-3) = 11)

- & + bliver til - (OGSÅ + & -)              (         F.eks. -8 (3+4)  = -5-4      )

+ & + ændres ikke og er stadig +    ( F.eks. 8+(4+5) = 17

Så din opgave regnes:

8x - (+2 + 3x ) + 2 =

= 8x-3x-2+ 2

= 5x


Skriv et svar til: Reducerings-opgaver. Helt glemt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.