Matematik

Optimering/geometri

22. november 2008 af mathias-s (Slettet)

Starten på en opgave om optimering:

En beholder består af en cylinder med en halvkugle ovenpå. Cylinderens højde betegnes med h og grundfladens radius med r. Halvkuglen har samme radius som cylinderens grundflade.
Det oplyses, at beholderens rumfang er 30, og at r er mindre end 2.
 

a) Gør rede for, at h kan skrives som: h=30/(pi*r^2)-2/3r

Hvordan kommer de -2/3r ind i billedet / hvad gør man med oplysningen  "r er mindre end 2"?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af mathon

30 = h*π*r2 + (2/3)π*r3

h*π*r2 = (30 - (2/3)π*r3)

h = (30 - (2/3)π*r3)/(π*r2)


h = (30/(π*r2)) - (2/3)r


Svar #2
22. november 2008 af mathias-s (Slettet)

Hvordan laver du den første udregning?

Er formlen for en cylinders rumfang ikke V=h*π*r2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af mathon

jo
og for en halvkugle

V = (2/3)π*r3


Skriv et svar til: Optimering/geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.