Matematik

regneforskrifter

23. november 2008 af sdelight (Slettet)

I en model kan udviklingen i biltætheden (målt i antal biler pr. 1000 indbyggere) i
Danmark i perioden efter 1968 beskrives ved differentialligningen
dN/dt = 0,0004*N*(315-N)
,
hvor N betegner biltætheden til tiden t (målt i antal år efter 1968).

a) Bestem en forskrift for biltætheden N som funktion af tiden t, idet det oplyses, at
biltætheden i 1968 var 198.

b) Giv ved hjælp af den fundne funktion et skøn over biltætheden i 2008, og kommentér
resultatet.

Kan jeg få lidt hjælp?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2008 af Necla (Slettet)

undskyld kan du hjælpe mig med det her!!!!

En kasse uden låg skal være 1,6 gange så lang som den er bred, og dens rumfang skal være 150dm3.
Bestem kassens overfladeareal som funktion af x, når x er kassens bredde målt i dm.

Hvordan finder jeg højden for kassen, hvis nu man siger at bredde = x og længden = 1.6x, er der så en smart måde at komme frem til højden i kassen ?
 


Skriv et svar til: regneforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.