Matematik

Differentiering - funktion

23. november 2008 af Rude89 (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x) = x/(2+cos(x))

Bestem f'(x)

Hvordan gøres dette ?

Har jeg ret i, at x differentieres til 1, og 2 er en konstant, så den = 0 ?

Og cos(x) differentieres til sin^-1 ?

Er jeg helt galt på den ?


På forhånd, tak for svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2008 af mathon

f '(x) = (1*(2+cos(x)) - x(-sin(x)))/(2+cos(x))2  =  (2+cos(x) + x*sin(x))/(2+cos(x))2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af mathon

(f/g)' = (f ' *g - f *g')/g2


Svar #3
23. november 2008 af Rude89 (Slettet)

Tak for svar, mathon !


Skriv et svar til: Differentiering - funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.