Matematik

HASTER - Hældningstal Hvad og hvordan?

24. november 2008 af N A N N A (Slettet)

Jeg sidder med en matematik opgave og så står der, find hældningstal.

SÅ tænkte jeg : HVAD FAAEN?

- har hørt det før men kan simpelthen ikk finde ud af hvad det er.  derfor spørg jeg jer om hjælp til:

a - HVAD er hældningstal? (gerne med et eksempel)

b - HVORDAN finder man hældningstal?(igen gerne med eksempel)

på forhånd tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
24. november 2008 af mathon

eksempel linjen
y = 2x - 4

med hældningstal 2

har du linjen tegnet ind i et koordinatsystem
vælger du et vilkårligt punkt på linjen
når du herfra
går 1 ud i x-aksens retning
stiger y med 2
....................................................................

y = ax + b

når du herfra
går 1 ud i x-aksens retning
ændres y med a

og a er hældningstallet


Svar #2
24. november 2008 af N A N N A (Slettet)

forstår det øverste svar, men det nederste (BAH tænker jeg)

- a & b er nogle tal alt i forhold til opgaven?

- y bliver ændret af a? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af bQnne (Slettet)

 bare som svar på dit problem:

Et helningstals (senere kalder man det hældningskoificient, men tænk ikke på det nu :)) er det tal der står før x, i formlen y = a*x + b. Altså det tal man gange med 'x' er hældningstallet. 

F.eks. y = 4x + 10.

Her er hældningstallet 4, da det er 4 man ganger med x.

10 er her b, og betyder det tal grafen starter på y-aksen. Altså hvis x er 0, så er grafen på (0,10) og starter der.

Håber det hjælper.

Der er en formel man kan bruge for at finde hældningstallet, men jeg tvivler på at du kan se noget som helst logik i det. :) Men vil da lige skrive den for hygges skyld:

Man skal have 2 punkter (x1,y1) er det første punkt og (x2,y2) er det andet. Man kan så smide tallene ind i formlen:

(y2-y1) / (x2-x1)  =  a

f.eks. er hældningstallet for den graf der har de to punkter (2,1) og (4,3):

(3-1)/(4-2) som giver et hældningstal på 1.

/bQnne. :)


Svar #4
24. november 2008 af N A N N A (Slettet)

MANGE TAK ;)


Skriv et svar til: HASTER - Hældningstal Hvad og hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.