Matematik
differentialkvotient
21. oktober 2004 af
annef123 (Slettet)
"Find ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=(1/3)x^2, der er vinkelret på linjen med ligningen x+6y-18=0".....
Hmm, nogle der kan hjælpe?
Hmm, nogle der kan hjælpe?
Svar #1
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)
find hældningskoefficienten for tangenten, idet der gælder om produktet af ortogonale linjers hældningskoefficienter er lig -1.
Sæt f'(x)= den fundne hældning, og find x!
Brug tangentens ligning.
Sæt f'(x)= den fundne hældning, og find x!
Brug tangentens ligning.
Svar #2
21. oktober 2004 af Peden (Slettet)
ja, til at starte med kan du isolere y i den nederste ligning.
Differentier dernæst den øverste funktion.
Det var et hint, skriv hvis du ikke kan komme videre.
Differentier dernæst den øverste funktion.
Det var et hint, skriv hvis du ikke kan komme videre.
Svar #3
21. oktober 2004 af annef123 (Slettet)
tak for hjælpen... hvad er f'(Xo) hvis f(x)=(1/3)x^2??
Skriv et svar til: differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
