Matematik

monotoni og ekstremumspunkter

24. november 2008 af xerox (Slettet)

hej

kan virkelig ikke finde ud af at regne monotoniforholdene ud og lokale ekstremumspunkter.så ved ikke hvad jeg skal gøre ved denne opgave hvor jeg skal bestemme dem.

f (x) = -3x3 + 15x2 + 6x – 72


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2008 af mathon

f ' (x) = -9x2 + 30x + 6


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. november 2008 af mathon

ekstrema kræver

f '(x) = -9x2 + 30x + 6 = 0

-9x2 + 30x + 6 = 0      divideres med -3

3x2 - 10x - 2 = 0


Skriv et svar til: monotoni og ekstremumspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.