Matematik

omvendt proportionalitet

25. november 2008 af heidi1992 (Slettet)

Jeg har fået en matematik aflevering om omvendt proportionalitet

opgaven lyder Hvad er y, når x er 9

jeg ved at der er en lligning der hedder Y= K/X

men jeg har ikke k og kan ikke huske hvad jeg skal gøre.

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Skriv lige opgaveformuleringen ned ordret!


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af mukka (Slettet)

du laver da bare ligningen om :D så du bytter om på y og k husk reglerne når man flytter rundt


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af mathon

x*y = k

så du må kende et x-y sæt mere


Svar #4
25. november 2008 af heidi1992 (Slettet)

opgaven lige over ( opgave a ) lød således

bestem en ligning der viser sammenhæng mellem x og y når der oplyses at x og y er ovendt proportionalitet og at når x er  3 og y er 45.

resultat var

y= k/x

Y=135/3 = 45


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af Sherwood (Slettet)

y= k/x

hvis x=3 og y=45

45=k/3 <=> 135=k

Næste opgave:

Nu er k=135 og x=9, hvad er y?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2008 af mathon

x1*y1 = k = x2*y2


Svar #7
26. november 2008 af heidi1992 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.