Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til EØ

21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)
Jeg har regnet en virksomheds afkastningsgrad, gældsrente og egenkapitalens forrentning, men jeg ved ikke hvordan jeg så skal kommenter nøgletallene... Håber i kan hjælpe mig.... På forhånd tak...

Her er de så:Afkastningsgrad =
240.000 X 100 = 160 %
150.000

Gældsrente = 10.000 X 100 = 14,2 %
70.000

Egenkapitalens forrentning =
230.000 X 100 = 460 %
50.000


Hvordan kommenter jeg nøgletallene???

Svar #1
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Er der ingen som kan finde ud af det??

Svar #2
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Afkastningsgrad =

240.000 X 100 = 160 %
150.000


Gældsrente =

10.000 X 100 = 14,2 %
70.000


Egenkapitalens forrentning =
230.000 X 100 = 460 %
50.000


håber den sidder rigtig nu...



Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Øhh, jeg må nu nok sige, at de tal ser temmelig høje ud. er du sikker på de er rigtig regnet ud?

Svar #4
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Ja....det jeg sikker på... kan du hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

generelt kan det siges, at hvis afkastningsgraden (AG9 er større end gældsrenten (GR), så har virkosmheden tjent opå at arbejde med gæld. Dette fører til at egenkapitalens forrentning (EKF) er større end AG. Det er netop, hvad der sker i dit tilfælde.
Derudover kan du sammenligne med markedsrenten, som for tiden er på ca. 4 %. Hvis AG (og EKF) er højere, siger man som regel at niveauet er tilfredstllende. Her ligger det altså umådelig vildt meget voldsomt over markedsrenten, så niveauet må være mere end formidabelt tilfredsstillende.

Men jeg må indrømme, at tallene virker meget urealistiske. Hvilken opgave er det? Og i hvilken bog?

Svar #6
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Det er opg. 6.8 i Erhervsøkonomi bogen Niveau B, 2 del

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

AG= 8%
GR=10%
EKF=4%

Det tabes altså på at arbejde med gæld.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Du ska lhuske at trække driftslederlønnen (kr. 228.000) fra ved beregning af AG og EKF.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Og GR= 10.000*100/100.000 = 10%

Svar #10
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Hvordan ser den så ud..jeg forstår det ikke helt..

Svar #11
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

ja, men hva med de andre...? jeg forstod ikke det med lederlønnen

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Nå ja:
I sit gamle firma fik han kr. 19.000 om måneden. Dette ganges med 12, hvilket giver 228.000.
Håber det kan forstås

Svar #13
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

hvor ska jeg skriver dem?? når jeg regner AG og EKP

Svar #14
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Men de 19.000 er da nogen som kollegaen har tjent og ikke Rudolf....!!

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Jeg vil skrive det således:

Når man skal beregne AG og EKF, skal driftslederlønnen trækkes fra årets resultat før renter henholsvis efter renter. Drifslederlønnen svarer til det, han fik i sit gamle firma, hvilket er: kr. 19.000 * 12= kr. 228.000.

Altså:

AG= (240.000-228.000)*100/150.000= 8%
GR= 10.000*100/100.000= 10%
EKF= (230.000-228.000)*100/50.000= 4%

Svar #16
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Når ja...sorry..du har ret...

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Det kan godt være; har ikke lige opgaven, men så er det det, han ville have fået, hvis han skulle ansættes i det firma.

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

#17 var til #14 skal det lige siges..

Svar #19
21. oktober 2004 af Maria! (Slettet)

Nu forstå jeg det....!! Mange tak skal du have..... Hilsen Maria :-)

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Jamen det var da så lidt; skulle det være en anden gang:-)

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.