Matematik

Ligningssystem

26. november 2008 af Maria Knudsen (Slettet)

Jeg har fået stillet opgaven:

Bestem løsningen til ligningssystemet

3x + 4y = 10

4x - 3y = 5

håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
26. november 2008 af mathon

I:  3x + 4y = 10               multipliceres med 3
II: 4x - 3y = 5                 multipliceres med 4

III:  9x + 12y = 30
IV: 16x - 12y = 20           III og IV adderes

25x = 50
x = 2, som indsat i I: 3x + 4y = 10
giver

3*2 + 4y = 10
6 + 4y = 10
3 + 2y = 5

y = 1
 


Svar #2
26. november 2008 af Maria Knudsen (Slettet)

Tusind tak :) det var en stor hjælp! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af saraboell (Slettet)

Okay jeg fatter intet af det der.

hvorfor starter du med at gange dem med 3, og 4 - og hvorfor lige de tal?

og hvor får du de 25 fra i 25x=50?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2009 af averoma24 (Slettet)

kan man godt bare solve dem ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2010 af MixZer0 (Slettet)

Kan man få noget verificering på dette?
- når folk bruger det, så kunne de godt tage og gave noget feedback!


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af Daney1 (Slettet)

 ja man kan godt solve dem .. det ser således ud:

udregning af 2 ligninger med 2 ubekendte:

solve(9x+12y=30 and 16x-12y=20,{x,y}) =              x=2  and   y=1


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2010 af Daney1 (Slettet)

 faktisk behøves man ikke at finde samme nævner, det kan sættes direkte ind i CAS:

solve(3*x+4*y=10 and 4*x-3*y=5,{x,y})      = giver samme resultat  =   (x=2 and y=1)
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2010 af heidibonde (Slettet)

 Jeg forstår det udemærket, men når jeg så sidder med mit lignings-
sytem er jeg helt lost, kunne det tænkes at jeg kunne få lidt hjælp?(:

4x-y=3
x+2y=3


 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2010 af mathon

I:  4x - y = 3                                 I multipliceres med 2 (for at skaffe modsatte y-koefficienter) og kaldes III
II: x + 2y = 3

III: 8x - 2y = 6
II:  x + 2y = 3                                II og III adderes

    9x = 9

     x = 1                                       som indsat i I giver

     y = 4·1 - 3

     y = 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2010 af heidibonde (Slettet)

 Tak for svaret, men fandt endelig selv ud af det (:


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2013 af Nalster1234 (Slettet)

skal y være 1


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2013 af TineS94 (Slettet)

solve(system(3x+4y=10,4x+3y=5),x,y) ? x=−1.42857 and y=3.57143


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2013 af mathon

udemærket  →  udmærket


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.