Matematik

Differentialligning

26. november 2008 af sira (Slettet)

En hurtigt fordampende olie løber med jævn fart ud i havet. Olien fordeler sig i et tyndt lag på overfladen. Med A(t) betegnes dat areal (m2), som olien dækker til tidspunktet t (timer). Så længe der tilføres olie, er A den løsning til differentialligningen

dA/dt = 103 - 0,2 • A, hvor A(0) = 0.

a) Bestem en forskrift for A. 

b) Bestem lim A(t), og giv en fortolkning af dette tal.

Hjælp :-8


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af dnadan (Slettet)

... Hvad er problemet?

Du har en differentialligning af typen:

dA/dt=b-aA, denne har en generel løsnin, som slås op i formelsamlingen, konstanten c findes ved indsættelse af dit punkt.


Svar #2
26. november 2008 af sira (Slettet)

kan du ikke lige skrive formlen hvis du har formelsamlingen.

Har nemlig glemt min i skolen :-(


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.