Matematik

To logaritmeopgaver.

26. november 2008 af vumann (Slettet)

Hej :D

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan man regner to bestemte typer opgaver ud:

3x = 8 (her er her er grundtallet ikke 10, så jeg ved ik helt hvad jeg skal gøre)

5 * 3x = 40 (her ved jeg heller ik hvad jeg skal gøre, men det er vel samme måde som den ovenover?)

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Du kan sagtens tage logaritmer selvom du ikke bruger grundtallet.

3^x = 8 <=> x*ln(3) = ln(8) <=> x = ln(8) / ln(3)


Svar #2
26. november 2008 af vumann (Slettet)

I den anden, er det så bare at:

5 * 3x = 40 <=> 15x = 40 <=> x * ln(15) = ln(40) <=> x = ln(40)/ln(15) ?

eller er det noget andet man skal der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Ikke helt. Du kan ikke gange 5 og 3^x. Prøv i stedet at dividere 5 over på den anden side. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2008 af Danielras (Slettet)

Du kan ikke bare gange 3 med 5, der står jo ikke:

(5*3)^x

Divider istedet med 5 på begge sider, og gør derefter som i #1.


Svar #5
26. november 2008 af vumann (Slettet)

Tusind tak :D

hvad så med en opgave som:

2x-4 = 10 ? er det så bare at:

2x-4 = 10 <=> x-4 * ln(2) = ln(10) <=> x-4=ln(10)/ln(2) <=> x=(ln(10)/ln(2))+4? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #5: Præcis! :)


Skriv et svar til: To logaritmeopgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.