Matematik

intergral

26. november 2008 af rosiette (Slettet)

jeg har 2 funktioner

og så står der at jeg skal : graferne for de 2 funktioner, 1aksen samt linjen med ligingen x = -3 afgrænser en punktmængde M der har et areal

det areal skal jeg så bestemme

jeg ved bre ikke helt er de - 3 den nedre grænse? oghvordan finder jeg den øvre solver jeg den ene får jeg x til 5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af mathon

...skriv hele opgaveteksten...


Svar #2
26. november 2008 af rosiette (Slettet)

2 funktioner f og g er givet ved f(x) = scrt(10-2x) og g(x)= -x

graferne for de 2 funktioner, 1aksen samt linjen med ligingen x = -3 afgrænser en punktmængde M der har et areal
 

bestem arealet af punktmængden M


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tegn de to grafer, så er det nemmere. Den nedre grænse er rigtig nok -3. Den anden grænse ser du, findes ved at sætte f(x)=0, så bliver integralet:

-3f(x)=0 (f(x)-g(x)) dx


Svar #4
26. november 2008 af rosiette (Slettet)

ahh oki tak..så prøver jeg lige igen :-)


Svar #5
26. november 2008 af rosiette (Slettet)

kan ikk helt få det til at passe sætter jeg dem lig med hinanden bliver x = 10 og det vil den ikek godtage som grænse i den ene funktion, solver jeg f (x) giver den 5 og den anden 0, men -3 og 5 som grænser passer ikek til det resultat som det skal give...er temmelig meget lost her


Svar #6
26. november 2008 af rosiette (Slettet)

nu harjeg fundet ud af det.. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

#6 Passer det ikke at integralet er -3 og 5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2008 af mathon

på graftegneren vil du se, at

teksten

"graferne for de 2 funktioner, 1.aksen samt linjen med ligingen x = -3 afgrænser en punktmængde M"

ikke giver mening, da funktionernes grafer og 1.aksen ikke afgrænser noget endeligt område

men
hvis der havde stået

"graferne for de 2 funktioner, 1.aksen samt linjen med ligingen x = +3 afgrænser en punktmængde M"...

var der mening...


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2008 af mathon

Sorry
læste den for hurtigt

AM = -30∫(f(x)-g(x))dx + 05∫f(x)dx


Svar #10
26. november 2008 af rosiette (Slettet)

Jeps, Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.