Matematik

Bernouillis differentialligning

26. november 2008 af husii (Slettet)

se  vedhæftet fil

det handler om øvelse 2 jeg har lavet del 1 men mangler nummer 2

2.Anvend løsningsformlen for denne type differentialligning til at bestemme den fuldstæn-dige løsning ( se fil for se liligningen)

nogen der ved hvad man skal gøre


Svar #1
26. november 2008 af husii (Slettet)

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsforloeb/eksempel/bernouli.pdf

her er den og det re øvelse 2 del 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af peter lind

Du kan sådan set bare gøre prøve; men ellers har du en megett simpel differentialligning af formen          z' = k1+k2z. Den kan løses ved først at gætte på en konstant løsning. Dernæst løse differentialligningen z'=k2z ved brug af separation af variable.Summen af de 2 løsninger er den fuldstændige løsning.


Svar #3
26. november 2008 af husii (Slettet)

hvad mener du med at gætte hvordan kan jeg gætte når jeg verken kender Z` eller k1 k2 eller z?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2008 af peter lind

k1 og k2 er kendte. Det er bare et kort udtryk for  parametrene i opgaven. Jeg har blot skrevet det på den måde for at få det til at se simplere ud.


Svar #5
26. november 2008 af husii (Slettet)

mener du at jeg ved b ikke er lige med 0 og at a ikke er lige med 1

kan du kom med et gæt til den første del for sidder virkligt fast


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2008 af peter lind

Hvis z er en konstant så er z'=0. Ligningen reduceres så til  k1+k2z =0 <-> z=-k1/k2


Svar #7
26. november 2008 af husii (Slettet)

tak tror jeg har forstået det


Skriv et svar til: Bernouillis differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.