Matematik

lingning

29. november 2008 af teamwork (Slettet)

Hej

jeg har fået følgende opgave :

Løs Ligningen (x+1)(x-1)(x^2+1)=0

Jeg har prøvet at reducere den men så får jeg x^4=0, og når jeg taster den på lommeregner får jeg x=1 eller x=1

håber nogen kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2008 af dara.online (Slettet)

Ligningen er reduceret ... du skal bruge nulreglen!


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2008 af dara.online (Slettet)

som er: a·b=0 ⇔ a=0 ν b=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2008 af mathon

(x2+1) > 0 for alle reelle x


Svar #4
29. november 2008 af teamwork (Slettet)

hvordan bruger man nulreglen ? har ikke lært noget om den


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2008 af mathon

kan (x+1) blive lig med nul?
i givet fald
for hvilken x-værdi

kan (x-1) blive lig med nul ?
i givet fald
for hvilken x-værdi


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at se, om du forstår hvad #2 skriver.


Svar #7
29. november 2008 af teamwork (Slettet)

ok  så jeg skal bare hver gang finde det tal som skal ganges med  1tallerne. og det bliver så :

(-1+1)(1+-1)(-1+1)=0?


Svar #8
29. november 2008 af teamwork (Slettet)

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2008 af dara.online (Slettet)

nej ... (x+1)(x-1)(x^2+1)=0 hvis og kun hvis x+1=0 eller x-1=0 eller x^2+1=0 ... og som #3 skriver er x^2+1>0 for alle (reelle) x; så din ligning er kun opfyldt hvis og kun hvis x+1=0 eller x-1=0 ... altså hvis og kun hvis x=-1 eller x=1


Svar #10
29. november 2008 af teamwork (Slettet)

ja men nu har jeg jo x som 1 i første og sidste parantes og -1 i den miderste, men kan man godt have to tal som x? altså -1 og 1


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. november 2008 af dara.online (Slettet)

en ligning kan godt have mere end en løsning ...her løser både x=-1 og x=1 ligningen .......


Skriv et svar til: lingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.