Matematik

Differentialregning HJÆLP NU !

29. november 2008 af Rollo90 (Slettet)

Opgaven lyder:

Opg. 11.

f(x)=x^3-3x^2+2x

Grafen har to tangenter med hændningskoefficient 11.

Førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter:
Tangentens ligning:

...

Jeg er fuldstædig lost - har prøvet alle mine formelsamlinger og matematikbøger !
Er der nogle, der kan hjælpe ???

Opgaven er fra matematik B STX eksamen maj 2008.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2008 af mathon

hældningskoefficienten 11 = f '(x)......


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal differentiere og sætte lig 11 og løse for x.


Svar #3
29. november 2008 af Rollo90 (Slettet)

Jeg er ikke helt med ..
Det er et helt nyt emne, så jeg er ikke sådan vildt skarp ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2008 af mathon

f '(xo) = 3xo2 - 6xo + 2 = 11
hvoraf

3xo2 - 6xo - 9 = 0

xo2 - 2xo - 3 = 0


Svar #5
29. november 2008 af Rollo90 (Slettet)

Mangler jeg ikke et punkt, for at kunne gøre det?
Det gør jeg jo nok ikke, nu hvor opgaven ikke har sat det med, men i alle de eksempler i bogen er der et punkt, og dermed x og x0 ..


Svar #6
29. november 2008 af Rollo90 (Slettet)

Nåerh det er x0, jeg skal finde ..

Nu er jeg lidt med ..
 

Så Mathon, skal jeg så bare isolere x0 nu, eller?


Svar #7
29. november 2008 af Rollo90 (Slettet)

Or what to do???????????


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2008 af mathon

du har vel lært at løse en 2.gradsligning...


Svar #9
29. november 2008 af Rollo90 (Slettet)

Nåerh ..
Så smart er det ..
Så ved jeg godt hvad jeg skal ..

Mange tak ..


Skriv et svar til: Differentialregning HJÆLP NU !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.