Matematik

Isoler h

30. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

a=1/2h*(a+b)


Og når man isolerer h, giver det;
h=2a/(a+b)

Jeg forstår ikke, hvordan man er nået frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2008 af Danielras (Slettet)

Først deles der med (a+b) på begge sider, og så ganges der med 2 på begge sider.


Svar #2
30. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

hvorofr ganges der med to på begge sider?
Hvad bliver der af 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af Danielras (Slettet)

Hvis du ganger (1/2) med 2 så står der 1. Du kunne sådan set ligeså godt have divideret med (1/2) det giver det samme.


Svar #4
30. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jamen hvorfor ganges den 1/2 med to?


Svar #5
30. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

... Jeg har prøvet at skrive den ind fire gange nu.. Og jeg forstår det ikke :/


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2008 af Danielras (Slettet)

For at isolere h. Hele ideen er at du må gøre hvad du vil så længe du gør det på begge sider af lighedstegnet (i alle led). Derfor deler vi først med (a+b):

a/(a+b)=((1/2)h*(a+b))/(a+b)

a/(a+b)=(1/2)h*1

a/(a+b)=(1/2)h

Nu ganger vi med 2 på begge sider (du kunne også vælge at dividere med (1/2)):

2a/(a+b)=2*(1/2)h

2a/(a+b)=1*h

2a/(a+b)=h
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

a=1/2h*(a+b)

a/(a+b)=½h

Så langt er du med?

for så at isolere h, kan man dividere med ½ på begge sider eller gange  med 2 på begge sider

For at illustrere det:

½h*2=h

(½h)/½=h


Svar #8
30. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

I skal have tak for hjælpen, for at gøre det meget forståeligt.
Jeg forstår det, når folk skriver, hvad de gør.
Men sidder jeg med opgaverne selv, er jeg helt lost :/.


Skriv et svar til: Isoler h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.