Matematik

Vektorfunktion

01. december 2008 af jansørensen (Slettet)

Betragt denne partikel der bevæger sig som denne vektorfunktion:

(x (over) y) = (t6-6t (over) t4-8)

hvor t angiver tiden målt i sekuder og x og y er målt i m.

Bestem det tidspunkt hvor hastighedsvektoren er ensrettet med vektoren (10 (over) 8)

- Det er lidt svært at skrive som vektorkoordinater,

Jeg håber der er nogen der vil hjælpe mig med denne opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Først skriver du S(t) = (....,...) Så finder du hastigheden v(t) ved at differentiere. Så skal denne hastighedsvektor være en linearkombination af vektoren (10,8), dvs v=k*(10,8). Du får så dine ligninger, som du kan løse.


Svar #2
01. december 2008 af jansørensen (Slettet)

s(t) = (x (over) y) = (t6-6t (over) t4-8)

Hastighedsvektoren er så:
s(t) = v*(t) ⇔ ( (t6-6t)* (over) (t4-8) )* = (6t5-6) (over) (4t3-0)

er det ikke rigtigt ?..

jeg forstår ikke helt det du mener her:

"Så skal denne hastighedsvektor være en linearkombination af vektoren (10,8), dvs v=k*(10,8). Du får så dine ligninger, som du kan løse."

vil du ikk lige forklare dette nærmere ?


Svar #3
01. december 2008 af jansørensen (Slettet)

nogen der vil give mig hjælp til at komme videre ?


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.