Matematik

logmeritme

03. december 2008 af KiraE (Slettet)

4*3^2x-1 -3 = 5

(Bemærk at -3 skal stå i stort, 2x-1 står i småt)

Hvordan løses den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Isomorphician

4*32x-1 - 3 = 5

Læg 3 til på begge sider:

4*32x-1 = 8

Divider med 2 på begge sider:

32x-1 = 2

Kan du selv herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvad mener du med at -3 skal stå i stort? Sæt nogle paranteser så vi ikke kommer i tvivl


Svar #3
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

Isomorphician
 

nej det tror jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af Isomorphician

Prøv med logaritmeregnereglen:

log(ax) = n*log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2008 af Isomorphician

arh...

log(ax) = x*log(a)


Skriv et svar til: logmeritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.