Matematik

Logme..

03. december 2008 af KiraE (Slettet)

Jeg er i tvivl om disse to logmeritme opgaver.

4*3^2x-1 - 3 = 5

og

e^3x = 2*e^5

I den første siger jeg:

4*3^2x-1 - 3 = 5
4*3^2x-1 -3+3 = 5+3
4*3^2x-1 = 8
men videre forstår jeg ikke :(

I nummer to ville jeg mene man sku sige:

e^3x = 2*e^5
e^3x+e^5 = 2
e^8x = 2

men er ikke sikker ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Ad 1: Træk 1 over på den anden side og prøv herefter selv at komme videre.

Ad 2: Du kan ikke lægge dem sammen på den måde, du gør det. Det er ikke rigtigt. Du skal tage den naturlige logaritme på hver side fra første udtryk.


Svar #2
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

men jeg har svært ved logaritme så forstår ikke når du siger den naturlige logaritme og så noget.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: naturlige logaritme = LN


Svar #4
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

Mener du In(x)?


Svar #5
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

jeg får den første til

3^2x = 2^1 og så kan jeg ikke komme længere..


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #4: Ja, hvis du kender den bedre som den.

#5: Det er også forkert.

4*3^2x-1 = 8

4*3^2x = 9

3^2x = 9/4

2x * LN(3) = ln(9/4) <=> 2x = ln(9/4) / LN(3) <=> x = ln(9/4)/LN(9)


Svar #7
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

tusind tak for hjælpen . :)


Skriv et svar til: Logme..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.