Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

international politik (bipolaritet)

09. december 2008 af biala (Slettet)

hejsa har et mindre problem med min problemformulering. Jeg er i tvilv om hvorledes jeg skal forklare nedenstående.

Diskuter hvordan forskellige teoretiske skoler indenfor international politik forklarer det bipolare systems opståen og funktionsmåde under den kolde krig med særlig henblik på USA's rolle.

Inden da har jeg redegjort for det internationale politiske systems struktur og elementer.

håber nogen kan hjælpe:)

hilsen Andreas


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af imdone (Slettet)

Hmm altså du skal forklare hvorfor at der opstod i Bipolært system istedet for et multipolært, Altså de to poler (magtcentrummer) var jo USA og USSR, Så du skal forklare hvorfor de 2 bliv de nye supermagter.

Hmm, funktionsmåde... noget med at de 2 poler trak de andre nationer i hver sin retning? ikke helt sikker


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2008 af Vannozza Catanei (Slettet)

du kan også med fordel komme ind på det unipolære og det multipolære samfund - altså for at forklare udviklingen til og fra det bipolære.

grundlæggende skal du forklare hvorfor det opstod, bl.a. via EU og FN -

man mener jo, at ved oprettelse af en slags "pagt"(FN, EU) mellem de demokratiske lande, vil man undgå krig, fordi demokratiske lande ikke vil gå i krig med hinanden. USSR var jo bare ikke demokratisk, men kommunistisk og det er muligt for et demokratisk land at prøve ved krig at "omvende" ikke-demokratiske lande - jf. amerikansk udenrigspolitik, dominoeffekten osv.

tillige var det kun USA og USSR der efter krigen havde kræfterne til at kæmpe videre så at sige. de var de eneste med atomvåben og således blev alle andre lande "skræmt" til at indordne sig fordi truslen hang over hovedet på dem. jeg ville for eksempel ikke kunne forestille mig at Danmark lige pludselig skulle træde ud og erklære sig stormagt i forhold til så stærke nationer(ikke at USSR var specielt stærkt). tillige må du huske at omtrent alle europæisk demokratiske lande var afhængig af USA grundet Marchallhjælpen, derfor valgte man naturligt at følge den store nation med pengene til at betale for vores problemer.


Skriv et svar til: international politik (bipolaritet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.