Matematik

Linearkombinationer

09. december 2008 af yve (Slettet)

Hej med jer.

Nogle der kan komme med en fin og forståelig definition af Linearkombinationer?

(Jeg skal bruge det i sammenhæng med en ligning jeg skal bevise, nemlig 2.ordensdifferenligningen af typen y''=cy)

Hilsen mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Hvis du har nogle funktioner f_1(x), f_2(x) , .... vil en linearkombination af disse være:

c_1*f_1(x) + c_2*f_2(x)+c_3*f_3(x)+...


Svar #2
09. december 2008 af yve (Slettet)

Aha, okay.

Nu har jeg lige kigget lidt på google -  hvad menes der helt præcist med linært afhængige og uafhængige ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Det er begrebet fra linær algebra. Størrelser er linært uafhængige, hvis den ene ikke kan opskrives som en linearkombination af den anden.


Svar #4
09. december 2008 af yve (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt? :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2008 af dara.online (Slettet)

y1 og y2 kaldes lineært uafhængige hvis ay1+by2=0 medfører a=b=0 ellers kaldes y1 og y2 lineært afhængige [altså hvis der findes et a≠0 så y1=ay2]
 


Svar #6
09. december 2008 af yve (Slettet)

NU har jeg forstået..du behøver ikke at svare :)


Svar #7
09. december 2008 af yve (Slettet)

hov, jeg så slet ikke dit svare dara. online..

Men ja dit svar bekræfter det jeg har forstået.

Tak for svaret :)


Skriv et svar til: Linearkombinationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.