Matematik

mat opg. emergency:)

25. oktober 2004 af jasmina (Slettet)
Hej...jeg står her med en opgave som lyder således:

estem en ligning for den lodrette asymptote til grafen for funktionen f, når

f(x)= (kvadratrod (x))-1/x

er total stuck med denne opgave... aå hvis nogen bar har det der mat.gen i sig så må I meget gerne hjælpe mig:)
på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

når x-->0+, hvad sker der så med f(x)

Svar #2
25. oktober 2004 af jasmina (Slettet)

hmm... altså jeg har slet ikk styr på det der... så hvis du gider at give mig en meget hurtig forklaring på hvad der sker, ville jeg blive rigtig glad..ska nok lade vær med at tage alt fo meget af din tid...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

se her.
sqrt(x) er ikke defineret for negative tal,men er til gengæld for 0!

1/x er ikke defineret for 0, men desuden for neative tal!

når vi lader x gå imod nul igennem positive værdier (det betyder +'et), går 1/x--> uendeligt, mens sqrt(x)-->0

Da grænseværdien af en sum, er lig summen af grænseværdierne, går f(x)--> uendeligt for x--> 0, og x=0 er en lodret assymptote!

Svar #4
25. oktober 2004 af jasmina (Slettet)

okay...hmm tror jeg fik fat i pointen... tak for det:)

Har også en anden opgave...gider du også at hjælpe mig med den?...
no pressure though:)

hvis ja...

om en funktion f oplyses at f(2)= 3 og f`("mærke")(2)= 4
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i ounktet P(2,f(2))

:) hvis du beslutter dig for at hjælpe mig, igen igen, gider du så ikk forklare mig det i babysprog (overdrivelse fremmer forståelsen:)
På forhånd tak... og forresten tak for hjælpen før:)

Svar #5
25. oktober 2004 af jasmina (Slettet)

okay...hmm tror jeg fik fat i pointen... tak for det:)

Har også en anden opgave...gider du også at hjælpe mig med den?...
no pressure though:)

hvis ja...

om en funktion f oplyses at f(2)= 3 og f`("mærke")(2)= 4
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i ounktet P(2,f(2))

:) hvis du beslutter dig for at hjælpe mig, igen igen, gider du så ikk forklare mig det i babysprog (overdrivelse fremmer forståelsen:)
På forhånd tak... og forresten tak for hjælpen før:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

il be back!

men du har jo alle oplysninger til indsættelse i tangentligningen!

Svar #7
25. oktober 2004 af jasmina (Slettet)

Hva mener du??

Okay I'll wait:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#5: Gagagugu f(2)= 3 nanadada f'(2)= 4 baiiiiiee ogiogi tumtum!

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

tangentligningen:

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
x0=2

du kender således alt:
y=f'(2)(x-2)+f(2)=4(x-2)+3

Svar #10
25. oktober 2004 af jasmina (Slettet)

1000 tak Fro.....
Pas rigtig godt på dig selv:)

Jeg har faktisk lig et spørgsmål til, men det er ikke persay matematikorienteret...
Men hvord kan du være så god til mat...? altså hvord kan du sådan nogle ting udenad..altså jeg skal op til eksamen her til sommer, og jeg stresser total over det...
hmm..nogle har det bar i sig,
I guess...
take care...

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2004 af Peden (Slettet)

jasmina, tillader mig lige at svare:
Der er ikke noget der er let, hvis ikke man kan noget første gang, så må man prøve igen, og så bare regne og regne.

Når man så har gjort det nok så kan man sgu lortet.

Generelt, så brug tiden på at læse noget mere, istedet for at være stresset, det kommer man nemt til, men man får sjældent noget godt ud af det.

Svar #12
25. oktober 2004 af jasmina (Slettet)

Øhm tak for rådet Peden aka. Peter...

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hmm.. Jeg holder på at mat er simpelt nok, hvis man bare holder fast i grundprincipper.
Tag eksempelvis tangentligingen,hvis man husker på at differentialkvotienten angiver tangentens hældning, og et punkt på linjen er P(x,f(x))

så kan man vha. simpel 1.g geometri udlede tangentligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det er dumt at sætte sig ned og huske på de ufatteligt mange formler der er i mat.

Sæt dig i stedet ned og lær principperne bag formlerne, og mankan som regel udlede de fleste formler ud fra ganske få principper.

Skriv et svar til: mat opg. emergency:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.