Matematik

produktreglen

09. december 2008 af Elturis (Slettet)

 Hey, kan nogen ikke lige hurtig hjælpe mig med at lave de to nedenstående opgave. Helts ikke bare facit, men udregninger: 

f(x) = √x(3-2x) 

d(x) = x(=x*x2)

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvad skal du med funktionerne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2008 af 1234567ii (Slettet)

sqrt(x(3-2x))

(d)/(dx) sqrt(x(3-2x))

(d)/(dx) (x(3-2x))^((1)/(2))
.
((x(3)+x(-2x)))^((1)/(2))

((3x-2x^(2)))^((1)/(2))

(3x-2x^(2))^((1)/(2))

(d)/(du) u^((1)/(2))*(d)/(dx) 3x-2x^(2)

(d)/(du) u^((1)/(2))=(1)/(2u^((1)/(2)))

(d)/(dx) 3x-2x^(2)=3+(d)/(dx) -2x^(2)

(d)/(dx) 3x-2x^(2)=3-4x

(d)/(du) u^((1)/(2))=(1)/(2(3x-2x^(2))^((1)/(2)))

(1)/(2(3x-2x^(2))^((1)/(2)))*(3-4x)

(d)/(dx) (3x-2x^(2))^((1)/(2))=(3-4x)/(2(3x-2x^(2))^((1)/(2)))

(3-4x)/(2(3x-2x^(2))^((1)/(2)))

Hvilket er det endelige resultat :)


Svar #3
09. december 2008 af Elturis (Slettet)

 Okay, jeg forstår ikke ret meget af det der #2
#1 Jeg skal bruge produktreglen til at bestemme f ' (x) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2008 af Contradel (Slettet)

Havde lige sidder og skrevet en lang forklaring, og så driller pcen. Men!

Den første faktor udifferentieret gange med den anden faktor differentieret adderet med den første faktor differentieret ganget med den anden faktor udifferentieret.

dvs.

(f*g)(x) = f '(x) *g(x) + g ' (x) * f (x)

f(x) = √(x)*(3-2*x)

f ' (x) = √(x)*(-2) + 1/(2*√(x)) * (3-2*x)

Eftertjek vha. cas og træk resultaterne fra hinanden, giver det 0 har du gjort rigtigt (har tjekket min)


Svar #5
10. december 2008 af Elturis (Slettet)

He he tak for hjælpen. Nåede at lave den første nu knibber det med den anden. Det kunne være rart hvis du kunne hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2008 af Contradel (Slettet)

g(x) = x^3 (=x*x^2)

Som opgaven siger kan x^3 forklares som x*x^2, i stedet for at skulle føre bevis for x^3 kan du derfor bruge produkt reglen det bliver så:

g ' (x) = (1*x^2)+(x*2*x)

Men! Du kommer snart til at lære en formlen der lyder:

hvis f(x) = x^a

er f ' (x) = a*x^(a-1)

Med andre ord er x^3 = 3*x^3-2


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.