Matematik

ekspontielle fuktioner

09. december 2008 af Katos Caglar (Slettet)

Hej jeg har en matematik aflevering :)

håber nogen kan hjælpe mig med den, den handler om espontielle funktioner, og opgaven lyder sådan.

Befolkningstallet i Sudan er i årene 1950-2000 med god tilnærmelse vokset med 2,58% om året. I 1950 var befolkningstallet 9,2mio.

a) Opskriv en model, der beskriver udviklingen i sudans befolkningstal i årene 1950-2000

b) I hvilket år nåede befolkningstallet i Sudan op på 24 mio?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af Contradel (Slettet)

y = b*a^x

b = startværdi = 9.2 mio

a = stigning (eller fald)

y = udregnet befolkningstal for året

x = antal år efter 1950

Kan du bedre se det nu?

Prøv skriv (i millioner) y = 9.2 * 1.0258^x

Dvs. den når op på 24 mio.

solve (24 = 9.2*1.0258^x,x) <=> 38 år (groft afrundet)

dvs. i år 1950 + 38

Er virkelig træt så har måske lavet en tanketorsk


Svar #2
10. december 2008 af Katos Caglar (Slettet)

Jo det ser stort set rigtigt ud. tak for det:)


Skriv et svar til: ekspontielle fuktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.