Matematik

Omskrivning

10. december 2008 af Tnuggi (Slettet)

Definitionen for den naturlige eksponentialfunktion for komplekse tal er:

ez=ea·(cos(b)+i·sin(b))

Jeg har nu følgende komplekse eksponentialfunktion: e-i·z. Denne vil jeg gerne omskrive, så det kommer til at ligne højre side af definitionen. Dette kan jeg så bare ikke få til at passe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Du har z=a+bi, så -iz=b-ai. Således skal (a,b) bytte roller med (b,-a) i udtrykket, så du får:

e-iz = eb(cos(-a)+i·sin(-a))


Svar #2
10. december 2008 af Tnuggi (Slettet)

Jeg nåede lige selv at få ideen, men så kan jeg da se, at det er rigtigt :)... Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.