Matematik

Bestem x og y

10. december 2008 af 90593 (Slettet)

Om to tal gælder, x og y gælder ,at x og y = 12. Bestem x og y så

- x^2 + y^2 = 80

-x^2 + y^2 bliver mindst mulig

- x^2 + y^2 bliver størst mulig når x>0 og y>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af c_aastrup

y = 12 giver y2 = 144.

- x2 + y2 = 80

- x2 + 144 = 80

x2 = 64

x = 8 eller x = -8


Svar #2
10. december 2008 af 90593 (Slettet)

Men hvordan bestemmes x og y hvis

-x^2 + y^2 skal være mindst mulig og

-x^2 + y^2 skal være størst mulig når x>0 og y>0


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af c_aastrup

Er y stadig 12 i de spørgsmål ??


Svar #4
10. december 2008 af 90593 (Slettet)

Y er den værdi, der er blevet udregnet indledningsvis.


Svar #5
10. december 2008 af 90593 (Slettet)

Dvs. y stadig er 12


Svar #6
10. december 2008 af 90593 (Slettet)

Hjælp

Hvordan skal x og y bestemmes hvis

-x^2 + y^2 skal være mindst mulig

-x^2 + y^2 skal være størst mulig når x>0 og y>0


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2008 af c_aastrup

Der er ingen løsninger

1)

-x2 + y2 = -x2+144 skal være mindst mulig

Den kan gøres så lille som det måtte ønskes, x skal bare være stor nok, fx

x = 1 000

-x2+144 = -1 000 000 +144 = -999 856

x = 1 000 000

-x2+144 = -1 000 000 000 000 +144 = -999 999 999 856

Ubegrænset!

2) x > 0 og y > 0

Det største værdi ville være i x = 0, men dette er ikke mulgt. Des nærmere x kommer 0 des større bliver

- x2+y2

ingen løsning.


Skriv et svar til: Bestem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.