Matematik
Kapitalfremskrivning
Jeg har fået til opgave at løse denne opgave.
Et beløb K0 indsættes på en konto i n år med variabel rente hhv. r^1, r^2, r^3...r^n i de n år.
Find et generelt udtryk for den gennemsnitlige rente r udtrykt ved r^1, r^2, r^3...r^n.
Jeg kan på ingen måder se mig ud af den. :(
Svar #1
10. december 2008 af c_aastrup
Efter n år har du
Den gennemsnitlige rente er den konstante rente som ville resultere i samme Kn, altså
og dermed
skriver om
og får
Svar #2
10. december 2008 af mathon
Kn = Ko*(1+r1)(1+r2)(1+r3)*........(1+rn) = Ko*(1+rmiddel)
hvoraf
1+rmiddel = (1+r1)(1+r2)(1+r3)*........(1+rn)
rmiddel = (1+r1)(1+r2)(1+r3)*........(1+rn) - 1
Svar #3
10. december 2008 af mathon
Kn = Ko*(1+r1)(1+r2)(1+r3)*........(1+rn) = Ko*(1+rmiddel)n
hvoraf
(1+rmiddel)n = (1+r1)(1+r2)(1+r3)*........(1+rn)
1+rmiddel = n√((1+r1)(1+r2)(1+r3)*........(1+rn))
rmiddel = n√((1+r1)(1+r2)(1+r3)*........(1+rn)) - 1
Svar #4
10. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)
(r1+r2+r3+...+rn)/n er det aritmetriske gennemsnit.
Skriv et svar til: Kapitalfremskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
