Matematik

Partiel diff.

11. december 2008 af DrezZz (Slettet)

Hej. Jeg er i gang med mit SRP projekt (Mat + samf) Her vil jeg gerne have noget hjælp til, hvordan nedenstående funktion kan differentieres for derefter at kunne finde ekstrema.

f(x,y) = 3/4y^2 + 1/24y^3 -1/32y^4-x^2

Mvh. Andreas


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Efter hvilken variabel?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2008 af mathon

δf/δx = fx = -2x

δf/δy = fy = (3/2)y + (1/8)y2 - (1/8)y3


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2008 af mathon

δf/δx  →  ∂f/∂x

δf/δy  →  ∂f/∂y


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2008 af Sherwood (Slettet)

#0 Du sidder vel ikke og regner på økonomiske formler? (Det er jeg i gang med)

Partiel differentiation er ikke sværere end normal differentiation. Du bruger basalt set de samme regler. Men da der er to (i mine formler er der helt op til 4-6, men det gør det ikke sværere) variable, differentiere man med hensyn til en enkelt varibel. Resten holdes konstant og betragtes som konstanter.


Skriv et svar til: Partiel diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.