Matematik

Integralregning

12. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Beregn den eksakte værdi af integralet

∫√x*ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

Prøv med partiel integration ....

... BTW hvordan vil du beregne den eksakte værdi af et ubestemt integral?


Svar #2
12. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Har jeg prøvet, men ved ikke hvilken funktion jeg skal betegne som f(x) og g(x). Det skal siges, at jeg skal løse den uden hjælpemidler.

b=e og a=1 , men jeg skal jo først bestemme integralet, inden jeg trækker stamfkt fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

Sæt f(x)=ln(x) og g(x)=√x ... så er f'(x)=1/x og G(x)=2/3*e3/2 ... regn selv videre på formlen

∫f(x)g(x)dx=f(x)G(x)-∫f '(x)G(x)dx ... og indsæt grænser


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

#3 rettelse ... G(x)=2/3*x3/2 ... jeg ramte vist forkert på tastaturet :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2008 af mathon

∫√(x)*ln(x)dx = (2/3)*x*√(x) - (2/3)∫x*√x*(1/x)dx = (2/3)*x*√(x) - (2/3)∫√(x)dx =

(2/3)*x*√(x) - (4/9)x√(x) + k = ((6/9)- (4/9))x√(x) + k = (2/9)x√(x) + k


Svar #6
12. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Kan det godt passe at integralet giver

2/3*x3/2* ln(x) - 2/3* 1/(3/2+1)* x3/2+1*ln(x) dx ?


Svar #7
12. december 2008 af surfact1 (Slettet)

#6 Der menes lun integralet af ∫√x*ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2008 af mathon

rettelse

∫√(x)*ln(x)dx = (2/3)*x*√(x)*ln(x) - (2/3)∫x*√x*(1/x)dx = (2/3)*x*√(x)ln(x) - (2/3)∫√(x)dx =

(2/3)*x*√(x)ln(x) - (2/3)2x√(x) + k = (2/3)(ln(x)- (2/3))x√(x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. december 2008 af mathon

1e∫√(x)ln(x)dx = (2/3)(ln(e)- (2/3))e√(e) - ((2/3)(ln(1)- (2/3))1√(1)) = (2/9)e1,5 - (4/9) = (2/9)(e1,5 - 2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. december 2008 af mathon

tegnfejl: -(-) = +

1e∫√(x)ln(x)dx = = (2/9)(e1,5 + 2)


Svar #11
12. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke rigtig hvordan.. Synes ikke at jeg har fået det til det samme..


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. december 2008 af mathon

hvori ligger problemet?


Svar #13
12. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Som jeg har skrevet i # 6, har jeg fået det til at være integralet. Jeg har brugt formlen ∫f(x)g(x)dx=f(x)G(x)-∫f '(x)G(x)dx, så jeg forstår bare ikke, hvorfor jeg får integralet til at være et andet tal end det du har beregnet.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

prøv at vise os mellemregningerne i #6


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. december 2008 af mathon

skrevet på "din måde"

∫ x0,5*ln(x)dx = (2/3)x1,5 ln(x)  -  ∫ (2/3)x1,5 *x-1 dx = (2/3)x1,5 ln(x) - (2/3)*∫ x0,5dx =

(2/3)x1,5 ln(x) - (2/3)2*x1,5 + k = (2/3)(ln(x)-(2/3))x1,5

.....................................................................................................................

1e∫ x0,5*ln(x)dx = (2/3)(ln(e)-(2/3))*e1,5 - ((2/3)(ln(1)-(2/3))*11,5)
= (2/3)*(1/3)*e1,5 - ((2/3)(-(2/3))*1 = (2/9)e1,5 + (4/9)


Svar #16
12. december 2008 af surfact1 (Slettet)

f(x)=√x

F(x)=2/3 x3/2

g(x)=ln(x)

g'(x)=1/x

∫f(x)g(x)dx=f(x)G(x)-∫f '(x)G(x)dx,

2/3 x3/2*ln(x)-∫2/3 x3/2*1/x dx

2/3x3/2*ln(x)-2/3*1/(3/2+1)*x3/2+1*ln(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

#16 Fortsætter fra din næstsidste linie

2/3 x3/2*ln(x)-∫2/3 x3/2*1/x dx                   [x3/2*1/x=x3/2*x-1=x3/2-1]

2/3 x3/2*ln(x)-2/3∫x3/2-1dx

2/3 x3/2*ln(x)-2/3∫x1/2dx

2/3 x3/2*ln(x)-(2/3)2x3/2

2/3 x3/2(ln(x)-2/3)

... for lethedens skyld har jeg droppet den ubekendte konstant som faktisk allerede opstår i din første linie. Men det er ligegyldigt da du vil finde et bestemt integral

... alt i alt det samme som i #8 da x3/2=x√x


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. december 2008 af mathon

se del-integrationen
http://peecee.dk/upload/view/144616


Svar #19
13. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Tusind tak. :)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.