Matematik

Uendelig annuitet (terminalperiode)

13. december 2008 af GlibbR (Slettet)

Hej Forum.

Jeg sidder lige og bakser med et matematisk bevis.

Hvordan viser man følgende:

Nutidsværdi = RI1 * (1+g)^1 * (1+a)^-1 + ... + RIn * (1+g)^n * (1+a)^-n  =  RI1 * (1+g) / (a-g)

Hvor g = vækst i terminalperioden (f.eks. 0,025 = 2,5%)

         a = ejernes afkastkrav (f.eks. 0,08 = 8%)

          RI = residualindkomst

Hvis der var nogen der kunne forklare mig ovenstående formel ville jeg blive meget glad!


Svar #1
13. december 2008 af GlibbR (Slettet)

Hov, det skulle vist være sådan her i stedet:

Nutidsværdi = RI1 * (1+g)^1 * (1+a)^-1 + ... + RI1 * (1+g)^n * (1+a)^-n = RI1 * (1+g) / (a-g)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af c_aastrup

Som jeg læser det er du interesseret i summer af formen

hvor

Lad os overveje

 og gange det med (1 - k)

 Samlet fås

 og videre

 og hvis |k| < 0 gælder


Skriv et svar til: Uendelig annuitet (terminalperiode)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.