Matematik
potenser
26. oktober 2004 af
mariaklara (Slettet)
har brug for hjælp til disse opgaver..
jeg skal løse ligningen for x>0
1) 4x kvadratrod x = 300
2)(-3)^-2 * 6^-2 / 90^2
håber nogen kan finde ud af at løse dem
jeg skal løse ligningen for x>0
1) 4x kvadratrod x = 300
2)(-3)^-2 * 6^-2 / 90^2
håber nogen kan finde ud af at løse dem
Svar #1
26. oktober 2004 af frodo (Slettet)
1) opløft siderne i anden, og du står med en andengradsligning..
2) Har du hørt om en kalkulator?
2) Har du hørt om en kalkulator?
Svar #2
26. oktober 2004 af mariaklara (Slettet)
hvordan skal jeg opløfte dem i anden kan du ik bare lige vise mig så skal jeg løse den færdig
nej jeg har ik hørt om kalkulator
nej jeg har ik hørt om kalkulator
Svar #3
26. oktober 2004 af frodo (Slettet)
okay.. jeg tager andengradsligningen i mig igen!
Men det er vel en lille bite smule nemmere hvis der opløftes i anden potens.:
4x*sqrt(x)=300 <=>
16x^2*x=90000 <=>
16x^3=90000
Men det er vel en lille bite smule nemmere hvis der opløftes i anden potens.:
4x*sqrt(x)=300 <=>
16x^2*x=90000 <=>
16x^3=90000
Skriv et svar til: potenser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
