Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

beregning af pH ud fra titrering

13. december 2008 af CecilieRasch (Slettet)

jeg har titreret, en forsæbning af ethansyreethylseter (ester) med med hydroxidioner (OH-), med HCl, flere gange igennem reaktionen

CH3COOC2H5 + NaOH → CH3OONa + C2H5OH

eller

CH3COOC2H5 + OH- → CH3COO- + C2H5OH

koncentrationener:

CH3COOC2H5 (ester) = 0,020 M

NaOH = 0,020 M

HCl = 0,010 M

jeg skal ud fra mængden af HCl som jeg har tilsat til ækvivalenspunktet nås, udregne koncentrationen af OH- i væsken.

Hvordan gør jeg det?


Skriv et svar til: beregning af pH ud fra titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.