Matematik

forskriften for en funktion

13. december 2008 af bolani (Slettet)

Hej kloge hoveder!

jeg har nogle punkter fra en biologi-resultat, der tilnærmelsesvis skal give en eksponentiel funktion.  Jeg skal finde en forskrift for denne funktion vha. mindste kvdraters metode. - OG IKKE LOMMEREGNEREN!

Punkterne ( x , log(y) ) er (0 , 4,53), (60 , 6,649), (120 , 6,097), (180 , 7,796) og (240 , 7,854)

Funktionen har jeg regnet ud vha. lommeregneren for at være sikker på, det er rigtigt. det blev y=105446,6*1,030^x

a har jeg fundet vha. mindste kvadraters metoden - vha. formlen , jeg har vedhæftet.

- hvorefter jeg har sagt 10^(0,016) = 1,030

jeg ved ikke hvad jeg gør forkert, men jeg får b=0 altså når jeg siger 10^(117,0148) Men det er jo helt forkert!
 

Men jeg sidder fast ved b! formlen for a og b er begge vedhæftet

Jeg håber virkelig nogen gider at se på den!! Den driver mig snart til vanvid!

på forhånd TAAK


Svar #1
13. december 2008 af bolani (Slettet)

her er mine udregninger også--

Vedhæftet fil:112 hjælp.doc

Svar #2
13. december 2008 af bolani (Slettet)

anyone?!!

PLEASE :o(


Skriv et svar til: forskriften for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.