Matematik

Punktmængde

14. december 2008 af #A (Slettet)

 En punktmængde har ligningen (a2+a)x2+(a+1)y2=1
Hvor a er et reelt tal. Bestem de tal a, for hvilke M er:
1. Cirkel, 2. Ellipse 3. Hyperbel 

Tegn punktmængde for a = 1/3

Jeg ved at der må gælde for en cirkel at a=b, og at for en ellipse gælder der at (x2/a2)+(y2/b2)=1
Men ellers er jeg lidt usikker på hvad han vil have jeg skal finde. 

Nogen der har nogle ideer? 


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, når a2+a = a+1 er punktmængden en cirkel.

For at skelne mellem en elipse og en hyperbel, skal du se på fortegnene for a2+a og a+1


Skriv et svar til: Punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.