Matematik

Parabel

14. december 2008 af Mupe (Slettet)

Heii .. Lidt hjælp søges (:

Jeg har regnet første opgave hvor jeg har opfattet at jeg ska differantiere, er det rigtigt ?

a) Find brændepunktet for følgende parabler:
1.y=7x^2

2.y=2x^2-2x-2

1.y=14x

2.y=4x-2

Nu kunne jeg så godt bruge noget hjælp til b:


b) Du skal nu bestemme ligningen for den parabel y=ax^2,a>0, som kan opfylde følgende 2 betingelser for en parabolantenne:
1)Parabolantennens diameter er 2 meter
2)Antennes dybde er 0,5 meter. Du skal også angive funktionens definitions- og værdi mængde
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af mathon

y = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

med:
toppunkt T(-(b/(2a));-(d/(4a)))

brændpunkt F = (-(b/(2a));-(d+1/(4a)))


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af mathon

berigtigelse af tegn/parentesfejl:

brændpunkt F = (-b/(2a);-(d-1)/(4a))


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.