Matematik
asymptote
27. oktober 2004 af
Tobbe (Slettet)
Hej!
Jeg har nogle funktioner af arten k/(ax+b). Til dem skal jeg finde vandrette og lodrette asymptoter. Er den vandrette altid i y=0 i sådanne funktioner?
eks.
4/(x-2)
vandret i y=0
lodret i x=2
Har jeg fat i det rigtige?
Jeg har nogle funktioner af arten k/(ax+b). Til dem skal jeg finde vandrette og lodrette asymptoter. Er den vandrette altid i y=0 i sådanne funktioner?
eks.
4/(x-2)
vandret i y=0
lodret i x=2
Har jeg fat i det rigtige?
Svar #1
27. oktober 2004 af frodo (Slettet)
ja.. Hvad er generelt den lodrette assymptote, for dine funktioner?
Svar #2
27. oktober 2004 af Tobbe (Slettet)
x=-b/a
jeg er mest forvirret over det med at den vandrette altid er y=0. Hvorfor?
jeg er mest forvirret over det med at den vandrette altid er y=0. Hvorfor?
Svar #3
27. oktober 2004 af frodo (Slettet)
idet du i nævneren har et lineært udtryk, vil dette udtryk gå mod uendeligt, når x --> oo
1/t-->0 for t-->oo
1/t-->0 for t-->oo
Skriv et svar til: asymptote
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
