Matematik

Forklaring vedr. Bevis

16. december 2008 af Gordona (Slettet)

Har problemer med at se logikken i dette bevis;   

"Sætning; Hvis a er primisk med b, og a går på i b*c, da går a op i c."

(Og så til beviset for denne sætning)

"Bevis; Når a er primisk med b, kan vi finde hele tal s og t, så:"

"s*a + t*b = 1"

(Dette forstår jeg udemærket, da 1 er største fælles divisor, men næste linie volder mig problemer.)

"Multiplikation med C;"

"s*a*c + t*b*c = 1"

"Hvis a går op i b*c, går a op i venstre side af ligningen, og dermed går a op i c"

Kan simpelthen ikke se logikken i dette, ville være rart hvis der var en der kunne enlighten me.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Du skal multiplicere begge sider af ligningen med c - du har stadig et 1-tal stående på højre side, hvilket er forkert! Der skal stå s·a·c+t·b·c=c, og hvis a nu går op i hele venstre side, så går a pga. lighedstegnet også op i højre side...


Svar #2
16. december 2008 af Gordona (Slettet)

Ja, afskrivningsfejl fra min side.


Skriv et svar til: Forklaring vedr. Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.