Matematik

chi2

16. december 2008 af censureret (Slettet)

Jeg er ved at skrive SRP om vælgeradfærd og har fået til opgave at:

Udvælg en for opgaven relevant stikprøve , der er af sådan en karakter, at du kan opstille en hypotese, der skal testes ved hjælp af chi2-test.

Lige nu er jeg igang med hypotesen: køn har ingen betydning for partivalg

Jeg har en stikprøve med tal fra valget i 2001 og har opstillet en observeret og forventet tabel, og har regnet p-værdien ud som blev 0,1

Men hvad siger p-værdien så om hypotesen?

Jeg har regnet ud at hypotesen ikke forkastes fordi T = 2,5 og da der er 1 frihedsgrad = 3,84 kan den godt godkendes.

Men hvad skal jeg så nu? hvad er det næste trin i opgave?

På forhånd tak

Jeg har vedhæftet hvad jeg har lavet af opgaven indtil videre

Vedhæftet fil: Chi2.xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af peter lind

Jeg kan ikke læse, hvad der lægges ind af filer på portalen.

Det lyder helt usandsynligt at du kun har en frihedsgrad. Det betyder at din stikprøver er på kun 2 vælgere og det er klart alt for lidt til at du kan eftervise noget som helst i den retning.


Svar #2
16. december 2008 af censureret (Slettet)

stikprøven ser således ud:

Observeret    Mænd Kvinder i alt
A                        256     261     517
Ej  A                  806     703     1509
i alt                  1062     964     2026


Forventet     Mænd Kvinder i alt
A                    271     245         517
Ej A                790     718        1509
i alt             1062     964         2026

Frihedsgraden bliver udregnet: (søjle-1) x (række-1) = (2-1) x (2-1) = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2008 af peter lind

Du må undskylde. I de fleste tilfælde er antal frihedsgrader i Chi^2 testen antallet i stikprøven minus antal estimeret parametre. Dette gælder bare ikke her: Du har ret i at antal frihedsgrader er 1. Du kan så konkludere at du ikke kan afvise at der ikke er forskel på kønnene


Svar #4
16. december 2008 af censureret (Slettet)

Men hvad er næste trin i opgaven så? Chi^2-testen slutter jo ikke der


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2008 af peter lind

#4 jo. Det gør den.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2008 af pivzen (Slettet)

Jeg skriver selv om chi i anden. Hvis du har den grønne matematik bog så står det omkring side 185 hvordan man sætter det ind på lommeregneren. derved finder du ud af hvad sandsynligheden for at noget med tendensen til. Ja er rigtig dårlig til at formulere mig. Men det er meget enkelt skrevet i bogen.


Svar #7
16. december 2008 af censureret (Slettet)

Okay tak, men jeg har desværre Trip bøgerne


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2008 af pivzen (Slettet)

okay.. øhm. hvis du har cas-værktøj så kan jeg godt forklare hvordan man gør. du må gerne tilføje mig på msn hvis det går helt galt med det.. [email protected] kan jo være jeg kunne hjælpe..

du mangler nemlig det punkt de viser hvad sandsynligheden er.. og det kan man meget hurtigt gøre på en lommeregner


Skriv et svar til: chi2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.