Matematik

Trigonometriske funktioner

16. december 2008 af Grønneøjne (Slettet)

Hej folkens!

Jeg er i gang med SRP som så mange andre og jeg har brug for hjælp til at bevise sætning:

sin(3v)=3sin(v)- 4sin^3(v)

til dette skal jeg benytte additionsformlerne for sin(u+v) som lyder:

sin(u+v)=sin(u)*cos(v)+cos(u)*sin(v)

jeg ved at sin(3v)=sin(2v+v)

og så er det så jeg går i stå, nogen som kan hjælp mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af peter lind

Sæt i additionsformlen u=2v. Du vil så få nogle led der indeholder sin(2v) og cos(2v). Derefter bruger du nhogle kendte formler på disse led.


Svar #2
16. december 2008 af Grønneøjne (Slettet)

okay mange tak for svaret, det prøver jeg lige :)


Svar #3
17. december 2008 af Grønneøjne (Slettet)

Hej igen

når jeg sætter u=2v får jeg:

sin(2v)+(v)=sin(2v)*cos(v)+cos(2v)*sin(v)

= 2sin(v)*cos(v)*cos(v)+(1-2sin^2(v))

= 2sin(v)*(1-sin^2(v))+(1-2sin^2(v))

er det rigtigt??

for kan ikke helt får det til at gå op..


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2008 af peter lind

2. ligning sidste led. Du har glemt at gange med sin(v)


Svar #5
18. december 2008 af Grønneøjne (Slettet)

okay så det bliver:
sin(3v)= 2sin(v)*(1-sin^2(v))+(1-2sin^3(v)) ?

men hvordan kommer jeg videre her fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2008 af peter lind

Du har en fejl samme sted som før. Du skal gange  sin(v) på begge led i parantesen.


Svar #7
19. december 2008 af Grønneøjne (Slettet)

Så det bliver:
sin(3v)=2sin(v)*(1-sin2(v))+sin(v)-2sin3(v) ?

Eller skal det være:

sin(3v)=2sin(v)*(1-sin3(v))+sin(v)-2sin3(v)

for at komme videre skal jeg vel bare gange 2sin(v) ind i den første parantes?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2008 af mathon

sin(3v) = sin(2v+v) = sin(2v)*cos(v) + cos(2v)*sin(v) = 2sin(v)cos2(v) + sin(v)(1-2sin2(v)) =

2sin(v)(1-sin2(v)) + sin(v)-2sin3(v) = 2sin(v)-2sin3(v) + sin(v)-2sin3(v) = 3sin(v) - 4sin3(v)


Svar #9
19. december 2008 af Grønneøjne (Slettet)

mange tak, så har jeg helt med :)


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.