Matematik

Rækkeudvikling af arctan(pi)

16. december 2008 af Ssif (Slettet)

Sætning: arctan er differentiabel med den afledede

arctan`(x)= 1 / (1+x^2); xER

det skal man så bevise:
og der står arctan er differentiabel fordi den er den omvendte funktion til en differentiabel funktion. vi sætter y=tan(x) så x=arctan(y). Da omvendte funktioner har reciprokke afledede gælde der at:

arctan`(y)= 1 / tan`(x) = 1/ (1+ tan^2(x))= 1/ (1+y^2)

Jeg mangler nogle mellemregning, kan ikke lige se hvordan det ender sådan..

Håber der er nogen der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hjælper det hvis du indsætter tan(x)=sin(x)/cos(x) og bruger kvotient regnereglen? Har ikke lige testet, men der får du da en nævner i anden. Ellers kan du slå op hvordan man differetiere tan(x)


Svar #2
16. december 2008 af Ssif (Slettet)

Kvotient regnereglen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2008 af Dynin (Slettet)

Først bemærkes at (tan x)'=1/cos2x=1+tan2x ( sidste = fås af sin2x+cos2x=1 med division med cos2x )

Med y=tan x og x=arctan y fås således

hvoraf (arctan y)' =1/(1+y2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2008 af Dynin (Slettet)

Det var uden brug af din sætning ... med brug af din sætning haves


Svar #5
16. december 2008 af Ssif (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. december 2008 af School-Girl (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Rækkeudvikling af arctan(pi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.