Matematik

old Ægyptisk brøkregning

17. december 2008 af Mikkelsen3 (Slettet)

Ifølge nutidens matematik skulle 10•(2+1/5) være lig med 22

Men jeg kan ikke få det til at gå op, for når jeg lægger brøkerne sammen i det der skulle vare resultatet

så får jeg en værdi større end 1 ????


3) 10•(2+1/5)

1                             2 + 1/5
\ 2                           4 + 1/3 + 1/15
4                             8 + 1/2 + 1/4 + 1/20
\ 8                          17 + 1/2 + 1/5 + 1/20
I alt.                        21 + 1/3 + 1/15 + 1/2 + 1/5 + 1/20
 

Hvis der er en der kan hjælpe vil jeg sætte stor pris på det.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af School-Girl (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2008 af nicolair (Slettet)

 hej mikkelsen...

det ser ud som om du har lavet en fejl i omregning ud for dit / 8 

17+1/2 + 1/5 + 1/20 =  17 15/20 = 17 3/4

og ikke = 8 gange 2 + 1/5 som er = 17 12/20

du kunne i stedet skrive fx.  17 + 1/2 + 2/20


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2008 af nicolair (Slettet)

så ville du få    at :     4 + 1/3 + 1/15 

                                   17 + 1/2 + 2/20

           i alt                     22     som du søger (: 


Svar #4
18. december 2008 af Mikkelsen3 (Slettet)

Tusind tak fordi du ville svare.

I ægyptisk matematik opererer de bare desværre ikke med en tæller større end 2 (undtagen 2/3)

så tælleren skal vær 1


Svar #5
18. december 2008 af Mikkelsen3 (Slettet)

Jeg vrøvler. :) jeg laver det selvflgelig bare om til 1/10 mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: old Ægyptisk brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.