Matematik
differentiation
27. oktober 2004 af
MaTay (Slettet)
f(x)= 2x - x * 1,02^x
jeg vil gerne diff. ovenskrevne ligning... og så sætte den til nul...
jeg kan lige skrive hvad for nogle resultater jeg har fået...
f'(x) = 2 - 1 * x * 1,02^x-1 <=>
= 1 * x * 1,02^x-1
er det rigtigt eller volapyk??
hvis ikke, hvad har jeg lavet forkert, og hvordan retter jeg den??
jeg vil gerne diff. ovenskrevne ligning... og så sætte den til nul...
jeg kan lige skrive hvad for nogle resultater jeg har fået...
f'(x) = 2 - 1 * x * 1,02^x-1 <=>
= 1 * x * 1,02^x-1
er det rigtigt eller volapyk??
hvis ikke, hvad har jeg lavet forkert, og hvordan retter jeg den??
Svar #1
28. oktober 2004 af iB (Slettet)
Vær meget opmærksom på, at x^a er helt forskellig fra a^x! (x er den variable, mens a er en konstant)
Jeg giver dig to formler, og hvis du ikke klare at komme videre med dem, må du skrive igen:
(f*g)´(x)=f´(x)*g(x)+f(x)*g´(x)
og
(d/dx)*a^x=a^x*ln(a)
Jeg giver dig to formler, og hvis du ikke klare at komme videre med dem, må du skrive igen:
(f*g)´(x)=f´(x)*g(x)+f(x)*g´(x)
og
(d/dx)*a^x=a^x*ln(a)
Svar #2
28. oktober 2004 af iB (Slettet)
hov, glemte at sige, at det du skrev desværre er "volapyk", borset fra det første lille led...
Skriv et svar til: differentiation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
