Matematik

andengradsligning hjælp

18. december 2008 af jkprojects (Slettet)

 hej  ville gerne vide hvordan man finder de 3 konstante i en andengradsligning ? dvs. a, b, c  

:   2x^2+x(x-3)=3x 

er det så bare:

A= 2

b=1

c=-3 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

Hvis du har fået andengradsligningen  f(x)= 2x^2 + x(x-3) - 3x
så gang parantesen ud:    f(x) = 2x^2 +   x^2 - 3 x   - 3x   =  3x^2 - 6x

Da andengradspolynomier har forskriften   f(x) = ax^2 + bx  + c   ogder ikke er noget c-led, da er

a = 3

b= 6

c = 0

Den oplysning du starter med at give   ( 2x^2 + x(x-3) = 3x )  er en andengradsligning, men ikke et andengradspolynomium. De 3 konstanter a,b og c er konstanter i et andengradspolynomium.

I den ligning du oplyser findes ingen konstanter, der kan navngives a,b og c. Løs ligningen mht. x:

2x^2 + x(x-3) = 3x

2x^2 + x^2-3x = 3x

3x^2 = 6x

x^2 = 2x

x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal skrive den på normalformen:

ax^2 + bx + c = 0

Hvorefter du så kan aflæse koefficienterne. Dvs. at du i ovenstående ligning skal gange ind i parentesen og reducere (samt flytte de 3x over).


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2008 af Danielras (Slettet)

#1 Husk løsningen x=0.


Svar #4
18. december 2008 af jkprojects (Slettet)

 tak for hjælpen :] 


Skriv et svar til: andengradsligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.