Matematik

parameterfremstilling af andengradspolynomiet

20. december 2008 af kristian60 (Slettet)

Jeg skal bruge parameterfremstillingen for andengradspolynomiet at^2+bt+c, og kan ikke finde noget om det i lærebogen, er det nogen der kan hjælpe mig på vej?

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Der er mange parameterfemstillinger, men hvis du sætter (t, f(t)) = (t, a*t2+b*t+c), så har du en parameterfrmstilling. Man siger også, at t føres over i a*t2 + b*t + c)


Svar #2
20. december 2008 af kristian60 (Slettet)

jeg har nok ikke været tydelig nok.

jeg leder efter en seperation af x og y og altså noget allá

                           x(t)=               

f(t)=at^2+bt  {

                           y(t)=

håber det hjalp


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

OK, så siger vi x(t) = t og y(t) = a*t2 + b*t + c, men det er det samme, som jeg skrev i #1


Skriv et svar til: parameterfremstilling af andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.