Matematik

2y''+4y'=0 hvordan??

20. december 2008 af micksan (Slettet)

God dag

jeg i gang med SRP men har lige en opgave som jeg ikke helt ved om jeg gør rigtigt..

det omhandler ligningen 2y''+4y'=0

hvis man skal finde de fuldstændige løsninger til den og den går i gennem linjeelementet (0,2,2)

kan man så først dividere i gennem med 2 og få ligningen y''+2y'=0 og så løse den der fra eller er det forkert? og angående linjeelementet skal så sætte de fundne konstanter og indsætte i den y= ligning der nu passer samt indsætte i y'= ligningen og gøre brug af 2 to ligninger med 2 ubekendte og derved finde de manglende konstanter??

sætter stor pris på lidt hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at dele med 2, og find så den karakteristiske ligning, λ2+2λ=0, den har rødderne λ=0 eller λ=2.

Prøv om ikke y=A+B*e-2x er en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Jo, du skal sætte ind, som du selv skriver, det giver A=3 og B=-1, så løsningen er y=3-e-2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2008 af Dynin (Slettet)

#1 Er der ikke sneget sig en fortegnsfejl ind i din løsning til den karak.lign ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#3 Det er da muligt, men jeg kan ikke umiddelbart se hvilken?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2008 af Dynin (Slettet)

λ=2 er da ikke en rod i λ2+2λ=0 ............. :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#5

nej men jeg har vist også skrevet λ = -2 begge steder og ikke "2"


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2008 af Dynin (Slettet)

... det var kun møntet på <citat #1>den karakteristiske ligning, λ2+2λ=0, den har rødderne λ=0 eller λ=2</citat #1> ... ikke din løsning, som er korrekt :) ... Præciserer kun fordi #0 skriver SRP


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

jo, så er det rigtigt nok, det er ikke en fortegnsfejl, det er en skrivefejl, eller sjuskefejl, om du vil


Skriv et svar til: 2y''+4y'=0 hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.